• ☰ MENU

F18

Formula 18 on vauhdikas kevytvene, joka on poikkeuksellisen joustava: Kevyellä tuulella vene solvetuu aloittelijoillekin vakautensa ansiosta, mutta kun tuuli nousee, Olympialaisten ja America’s Cupin tähdetkin joutuvat antamaan parastaan. Juuri näistä syistä Veneluokka on äärimmäisen suosittu.

Vauhtia ja tiukkoja kisoja!

Veneiden nopeudet kisoissa ovat 10-20 solmun välillä. Korkeat nopeudet johtavat myös isoihin nopeuseroihin, joilloin kisan aikana sijoitukset vaihtelevat ja hyvä sijoitus vaatii jatkuvaa keskittymistä. Jos olet kyllästynyt 0.2 solmun nopeuserojen metsästykseen, Formula 18 -kisa on virkistävää vaihtelua: Aitoa kisaamista startista maaliin. Parasta on kuitenkin yhteishenki: Suomessa ja maailmalla luokan luonteeseen kuuluu kannustava ja rento meininki rannassa ja vesillä.

Joustava luokkasääntö

Formula 18 on ns. box rule -veneluokka. Säännöt antavat raamit, joiden sisällä eri valmistajat voivat kehittää venettä haluamallaan tavalla. Valmistajien välisen kilpailun vuoksi veneet kehittyvät, ja hinnat pysyvät kohtuullisina. Luokkasäännön määrittelemä minimipaino (joka määriteltiin jo 2000-luvun alussa) on johtanut siihen, että veneet ovat erittäin kestäviä vielä vuosien jälkeen. Tämä tarkoittaa, että käytetty vene uusilla purjeilla on kelpo MM-kisakone.

Vene alle!

Tutustu venevalmistajiin täällä. Veneitä myydään mm. Nettivene.comissa ja Suomen F18-liiton Facebook-sivuilla.  Purjeita valmistavat mm. Ullman Sails,  Performance Sails,  Glacer Sails,  North Sails ja 1D – One Design Sails. Suomessa veneitä ja varaosia myyvät Marnela (Hobie Cat)Sailman (Nacra) ja Windx.fi (Nacra).

Keskusteluryhmät ja tapahtumat Facebookissa

Linkki liiton viralliseen keskusteluryhmään: Finnish Formula 18 Association

Linkki liiton järjestämien tapahtumien Facebook Event:hin

Linkki epäviralliseen huuteluryhmään: Formula 18 Diskuteeraus

Whatsapp-ryhmä mm. gastikyselyihin, keskiviikkokisasäätöihin ja kisojen (epä) virallisiin viestittelyihin. Liity mukaan ryhmään lähettämällä viesti esim. Anssille 0400-756734