• ☰ MENU

Valmennus

Valmennus 2021

Kauden arkivalmennukset ja viikonloppuleirit käynnistyvät toukokuun ensimmäisellä viikolla 6.5 ja jatkuvat läpi purjehduskauden kunnes jäät peittävät meren. Juhannusviikolla (viikko 25) treenit pidetään aikaisemmin viikolla ja päivä päätetään lähempänä ajankohtaa.

Arkivalmennuksiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Treenit perutaan ennakkoon vain valmentajan päätöksellä perustuen sekä päivän toteutuneisiin tuulihavaintoihin, että yli 13 m/s keskituulta lupaavaan ennusteeseen. Muuten käydään toteamassa tilanne HSK:n rannassa ja tarvittaessa RIB:n kanssa vesillä.

Valmennusmaksu suuruus kaudella 2021 on 150 € per venekunta sisältäen  arkivalmennukset ja mahdolliset viikonloppuleirit.

Valmennusmaksu suoritetaan maksamalla 150€ yhdistyksen tilille  FI21 1020 3000 1384 10 ja kirjoittamalla maksun viestikenttään veneen kipparin nimi ja purjenumero.

Arkivalmennus

Valmennuksen tavoitteena on saada lisää vauhtia ja parantaa tekniikkaa. Aikaisempaa kisakokemusta ei tarvita, mutta erityisesti lähtöharjoitteiden sujuvuuden ja turvallisten harjoituskilpailuiden varmistamiseksi Formula 18 peruskäsittelytaidot harjoituksissa vallitseviin olosuhteisin nähden on hyvä hallita. Peruskäsittelytaidoilla tarkoitetaan esimerkiksi riittävää kykyä hallita venettä matalalla nopeudella, veneen pysäyttämistä, kiihdyttämistä ja tarvittavia taitoja muiden veneiden väistämiseen erityisesti luovilla tai merkkitilanteissa (Yhteyshenkilö Tuomas Lötjönen)

Perustaitojen harjoitteluun luokan hallitus suosittelee luokan kokeneemmilta purjehtijoilta rohkeasti avun kysymistä, kokeneemman kipparin tai gastin kanssa treeneihin osallistumista sekä omaehtoista harjoittelua.

Arkivalmennukset pidetään toukokuusta alkaen jokaisen viikon torstaina. Valmentajana toimii Pyry Itkonen tai Ollie Hartas.

Harjoitusten runko: Valmentajan briiffi 17.30 ja valmennus vesillä alkaa 18.00. Loppubriiffi pidetään etäyhteyden välityksellä klo 20.30. Alkukesän valmennus järjestetään kesäkuun loppuun saakka. Loppukauden valmennus jatkuu heinäkuun lopulla ja kestää kauden loppuun saakka. Valmennukset järjestetään HSK:lla.

Viikonloppuvalmennusleirit

Viikonloppuvalmennusleirit järjestetään valmentajan johdolla 8.-9.5  ja mahdollisesti 12.-13.6. Kesäkuun leirin toteutuminen riippuu kiinnostuneiden venekuntien määrästä ja leirin järjestämisestä päätetään erikseen toukokuussa. (Yhteyshenkilö Tuomas Lötjönen)

F18 luokkaliiton hallitus pidättää oikeuden muutoksiin liittyen viikonloppuleirien järjestämiseen.

Covid19-tilanteen vaikutus kauden 2021 harjoituksiin

Noudatamme toiminnassamme HSK:n ohjeistuksia sen satamassa tapahtuvasta toiminnasta. Huhtikuussa 2021 esim. HSK:n pukuhuonetilat ovat suljettuina: https://hoski.fi/2021/03/27/klubitalo-puku-ja-huoltotilat-pysyvat-suljettuina-toistaiseksi/

Katso lisätietoja HSK:n sivuilta.

Turvallisia vesitunteja!
-Hallitus-

HSK:n ohjeistus kaudelta 2020 ohessa:

HSK:n jollaluiskaa ja säilytyskenttää saa käyttää, mutta:
a) HSK:n pukuhuoneita, kokoustiloja ja kuivaushuonetta ei saa käyttää, eli rantaan tullaan ja sieltä lähdetään purjehdusvarustus päällä
b) Urheilijat pitävät kentällä toimiessaan minimissään 3:n metrin ja mahdollisuuksien mukaan 5:n metrin etäisyyden muihin urheilijoihin ja heidän purjehduskalustoon
c) Vesille lähdetään minuutin porrastuksella

Turvaveneen kuljettaja ja/tai valmentaja rakentaa tarvittaessa radan ja kuvaa urheilijoita videolle välttäen lähikontaktia urheilijoihin

Valmentajan palaute ja ohjeet annetaan harjoitusten jälkeen etänä tarvittaessa videomateriaalia hyödyntäen.

Paluu rantaan tapahtuu minuutin porrastuksella

Loppubriiffi ja alkubriiffi toteutetaan vain ja ainoastaan etänä

Valmentaja valvoo tämän turvallisuusohjeistuksen noudattamista.

Turvallisia vesitunteja!