• ☰ MENU

F18

Suosiolle on syynsä.

Formula 18 on vauhdikas kevytvene, joka on poikkeuksellisen joustava: Kevyellä tuulella vene solvetuu aloittelijoillekin vakautensa ansiosta, mutta kun tuuli nousee, Olympialaisten ja America’s Cupin tähdetkin joutuvat antamaan parastaan. Juuri näistä syistä Veneluokka on äärimmäisen suosittu.

Vaihtelua perhepurjehduksille ja köliveneessä kökkimiseen!

Useat F18-purjehtijat ovat jo aikuisikään ehtineitä, jotka ovat kenties joskus harrastaneet kilpapurjehdusta, tai joille köliveneet ja perhepurjehdukset eivät tarjoa tarpeeksi vauhdin hurmaa ja haasteita. F18 on helppo ottaa haltuun kölivenetaustalla, ja tuulen kasvaessa haasteita tulee koko ajan lisää, pitäen lajin haastavuuden aina sopivana.

Vauhtia ja tiukkoja kisoja

Veneiden nopeudet kisoissa ovat 10-20 solmun välillä. Korkeat nopeudet johtavat myös isoihin nopeuseroihin, joilloin kisan aikana sijoitukset vaihtelevat ja hyvä sijoitus vaatii jatkuvaa keskittymistä. Jos olet kyllästynyt 0.2 solmun nopeuserojen metsästykseen, Formula 18 -kisa on virkistävää vaihtelua: Aitoa kisaamista startista maaliin.

Rento rantafiilis

Parasta F18-seilauksessa on  yhteishenki: Suomessa ja maailmalla luokan luonteeseen kuuluu kannustava ja rento meininki rannassa ja vesillä. Kokeneet neuvovat uusia miehistöjä ja venekunnan menestystä kannustavat pahimmatkin kilpakumppanit. Suomessakin kisat päätetään jälkipeleihin grillin ja kaljan ääressä.

Joustava luokkasääntö

Formula 18 on ns. box rule -veneluokka. Säännöt antavat raamit, joiden sisällä eri valmistajat voivat kehittää venettä haluamallaan tavalla. Valmistajien välisen kilpailun vuoksi veneet kehittyvät, ja hinnat pysyvät kohtuullisina. Luokkasäännön määrittelemä minimipaino (joka määriteltiin jo 2000-luvun alussa) on johtanut siihen, että veneet ovat erittäin kestäviä vielä vuosien jälkeen. Tämä tarkoittaa, että käytetty vene uusilla purjeilla on kelpo MM-kisakone.

Testaamaan?

F18 on sitä hauskempaa mitä enemmän veneitä. Siksi autamme sinut mielellämme alkuun. Jos haluat päästä kokeilemaan Formula 18 venettä, ota yhteyttä Ilkkaan (040 55 999 79) ja sovi testiseilauksesta!

Vene alle! Vai puuttuuko gasti?

Tutustu venevalmistajiin täällä. Veneitä myydään mm. Nettivene.comissa ja Suomen F18-liiton Facebook-sivuilla.  Kannattaa kysyä myös F18 WhatsApp ryhmässä (ohjeet liittymisestä alla). WhatAppissa voi myös kysellä gastia tai pinnamiestä.

Keskusteluryhmät ja tapahtumat

  • Facebook: Finnish Formula 18 Association
  • Tapahtumat Facebookissa: Facebook Events
  • Whatsapp-ryhmä gastikyselyihin, keskiviikkokisasäätöihin ja kisojen viestittelyihin. Liity mukaan ryhmään lähettämällä viesti Totille, Nolla viisi nolla – 4944994