• ☰ MENU

Valmennus

Valmennus 2023

Kauden arkivalmennukset ja viikonloppuleirit käynnistyvät todennäköisesti toukokuun ensimmäisellä viikolla ja jatkuvat läpi purjehduskauden kunnes jäät peittävät meren. Vahvistetaan tämä mahdollisimman pian. Juhannusviikolla (viikko 25) treenit pidetään aikaisemmin viikolla ja päivä päätetään lähempänä ajankohtaa.

Arkivalmennuksiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Treenit perutaan ennakkoon vain valmentajan päätöksellä perustuen sekä päivän toteutuneisiin tuulihavaintoihin, että yli 13 m/s keskituulta lupaavaan ennusteeseen. Muuten käydään toteamassa tilanne HSK:n rannassa ja tarvittaessa RIB:n kanssa vesillä.

Valmennusmaksu suuruus kaudella 2023 on 150 € per venekunta sisältäen  arkivalmennukset ja mahdolliset viikonloppuleirit.

Valmennusmaksu suoritetaan maksamalla 150€ yhdistyksen tilille  FI21 1020 3000 1384 10 ja kirjoittamalla maksun viestikenttään veneen kipparin nimi ja purjenumero.

Arkivalmennus

Valmennuksen tavoitteena on saada lisää vauhtia ja parantaa tekniikkaa. Aikaisempaa kisakokemusta ei tarvita, mutta erityisesti lähtöharjoitteiden sujuvuuden ja turvallisten harjoituskilpailuiden varmistamiseksi Formula 18 peruskäsittelytaidot harjoituksissa vallitseviin olosuhteisin nähden on hyvä hallita. Peruskäsittelytaidoilla tarkoitetaan esimerkiksi riittävää kykyä hallita venettä matalalla nopeudella, veneen pysäyttämistä, kiihdyttämistä ja tarvittavia taitoja muiden veneiden väistämiseen erityisesti luovilla tai merkkitilanteissa (Yhteyshenkilö Oskari Alho)

Perustaitojen harjoitteluun luokan hallitus suosittelee luokan kokeneemmilta purjehtijoilta rohkeasti avun kysymistä, kokeneemman kipparin tai gastin kanssa treeneihin osallistumista sekä omaehtoista harjoittelua.

Arkivalmennukset pidetään toukokuusta alkaen jokaisen viikon torstaina. Vahvistamme vielä valmentajan.

Harjoitusten runko: Valmentajan briiffi 17.30 ja valmennus vesillä alkaa 18.00. Loppubriiffi pidetään etäyhteyden välityksellä klo 20.30. Alkukesän valmennus järjestetään kesäkuun loppuun saakka. Loppukauden valmennus jatkuu heinäkuun lopulla ja kestää kauden loppuun saakka. Valmennukset järjestetään HSK:lla.

Viikonloppuvalmennusleirit

Leirien toteutuminen riippuu kiinnostuneiden venekuntien määrästä ja leirin järjestämisestä päätetään erikseen ennen toukokuun alkua. (Yhteyshenkilö Oskari Alho)

F18 luokkaliiton hallitus pidättää oikeuden muutoksiin liittyen viikonloppuleirien järjestämiseen.

Turvallisia vesitunteja!